Våra favorit jobb-ställen i Stockholm

Vi sitter ofta och jobbar på olika ställen runtom i Stockholm. Ibland slinker vi in på något ställe som råkar ligga bra till på vägen till något annat, men några ställen återkommer. Här är de!

Scandic Continental

Det här stället har blivit en favorit. Det ligger sjukt lättillgängligt för oss alla (man behöver inte ens gå ut när man kommer från t-banan) och det är ljust! Det är livligt utan att bli stimmigt och trevlig stämning. Många återkommande ansikten. Extra trevligt är det på fredag eftermiddag när de rullar fram en vagn med gratis fika. Julen 2017 bjöds det på julfika och glögg varje eftermiddag också – det hoppas vi på i år igen!
PLUS: Ljuset, läget och fikavagnen.
MINUS: Kan kännas rätt trist ibland. Borden ger mig stötar när jag har laddaren till datorn inkopplad.

Vasagatan 22
Hemsidan

Grand Central by Scandic

Det här stället är mysigt och har lite lyxigare känsla än Continental. Jag tycker inte om att sitta här när det är varmt och soligt ute, för då känns det som man sitter i en grotta utan kontakt med solen. Men när det är ruggigt och grått ute är det riktigt nice (dvs man slipper ha kontakt med det trista vädret). Det kan kännas lite off eftersom man får gå en bit från t-banan: Känns liksom lite waste för en lat tidsoptimist (på mornar) att gå förbi Continental för att ta sig dit.
PLUS: Lugnt och mysigt
MINUS: Läget och att det känns som man sitter isolerad i en (dock mysig) grotta i vissa väder

Kungsgatan 70
Hemsidan

Scandic Haymarket

Ett av stans snyggaste lobby-jobbar-kontor utan tvekan. Härlig stämning, ibland lite väl livlig dock. Erik gillar att sitta här, men jag dricker hellre vin i baren här än att jobba härifrån. Vi brukar sitta på övervåningen ovanför café-delen och där är det dåligt med kontaktuttag. Det är alltid ett projekt att hitta en plats där man kan ladda och sitta bra. Passar därför betydligt bättre för möten än för jobb, enligt min åsikt.
PLUS: Snyggt, bra läge
MINUS: Svinlångt till toaletten (typ hejdå vi ses om en kvart/kissar inte på hela dagen), dåligt med kontaktuttag.

Hötorget 13-15
Hemsidan

Scandic no 53

Här satt vi extremt mycket förut. Det är ljust och härligt, och riktigt bra anpassat för lobby-jobbare. Man känner sig lite som hemma här. Det här är det ställe som jag tycker är bäst att jobba på när jag är själv, eftersom det inte är några fönster mot gatan och stöldrisken känns lägre om man behöver lämna sin dator för att gå på damernas till exempel. Innergården är trevlig också när det är bra väder! Jag älskar takhöjden och takfönstret ovanför skrivborden.
PLUS: Lugnt och skönt. Känns mest som ett kontor av alla ställen i den här listan.
MINUS: Man känner sig lite isolerad när man inte ser ut mot gatan.

Kungsgatan 53
Hemsidan

Espresso House

Eftersom de har ett café i varje gathörn så tycks det alltid finnas ett Espresso House när man saknar plan för var man ska sitta. Vi sitter alltså inte på något särskilt, men det händer ofta att vi hamnar på ett i någon timme här och där. Det är bekvämt att man vet exakt vad man kan förvänta sig oavsett var man hamnar: Bra wifi. svag latte, asmånga kontaktuttag, pyttesmå bord, garanterad sittplats, tonåringar som skolkar, expats som skriver uppsats, turister som fikar.
PLUS: Det finns överallt och man vet vad man får
MINUS: Faktiskt inte speciellt trevligt

Hemsidan

Digitalakademin

Här har jag bara varit en gång, men kommer gå till fler gånger och andra i teamet har varit här fler gånger. Kaffet är gratis, läget är toppen och det är ljust och fräscht. Det är bra stämning. Vet för lite om stället för att ge någon bättre beskrivning – men helt klart värt att testa!

Jakobsbergsgatan 34
Mer info om stället
Mer info om deras kurser

Kaffebar Bysistorget 6

Lite udda ställe mot resten av listan, vilket beror på att undertecknad bor på Bysistorget och det därmed ligger väldigt lägligt till. Här brukar jag slinka ner när jag tänkt jobba hemma, men blir tokig av bristen på människor eller när jag får svårt att koncentrera mig (när man bara måste putsa hallspegeln helt plötsligt mitt på dagen när man egentligen ska attestera fakturor, ni vet…). Personalen är svintrevlig, stämningen är härlig och om man lyckas få ett av de större borden (i betong) så är det riktigt nice. På sommaren är det riktigt härligt att sitta på bänken utanför (ja, wi-fi funkar även utanför längst husväggen) under körsbärsträden.
PLUS: Läget (för mig då såklart) och personalen
MINUS: Bristen på bra platser

Bysistorget 6
På Facebook

Löfbergs Rosteri & Kaffebar

Här håller man sig pigg med tanke på hur gott kaffet är. Det ligger väldigt bra till och stället är riktigt trevligt. Dock är platserna inte speciellt bra att jobba från (vilket nog inte är tanken heller). Men kaffet är så jäkla gott och läget är så bra, så vi hamnar här en del i alla fall. Dock brukar vi bara vara här kortare stunder – typ mellan två möten.
PLUS: Kaffet, kaffet och kaffet
MINUS: Inte jättenice att sitta och jobba vid borden längre stunder.

Kungsgatan 3
Hemsidan

 

Vill du ha tips på fler bra ställen att jobba från i Stockholm? Spana in den här guiden från Svenska Nomader

Carolina Bolin

Carolina Bolin

Vice VD. Sköter den dagliga driften, är VD:ns högra hand samt ser till att våra partners och kunder är mer än nöjda. Tycker att man ska sluta göra 10-årsplaner för sitt jobbliv och drömmer om att fler personer vågar skapa sina drömliv.

Kommentera