Go Mondays 2018: “Det känns som att vi är ett helt nytt företag”

2018 var ett stort och spännande år med bland annat namnbyte och ny grafisk form. Även om det är lätt (för oss i alla fall) att tycka att det går för långsamt framåt, så kan vi konstatera att det är väldigt mycket som hänt. På vissa områden kanske inte så snabbt som vi hade önskat, men på andra desto snabbare.

Förra året skrev jag om året som varit och den typen av återblick känns hälsosam – för att minnas, för att reflektera och för att fira allt som hänt! Det var kul att läsa nu, vad jag skrev då. Under 2017 ritade jag upp strukturen för ett vassare och bredare erbjudande som skulle ta oss närmre vår vision: Att hjälpa människor till ett mer utvecklande professionellt liv. Nu, när 2018 är över, kan jag konstatera att vi nått i mål! Vi är ett annat företag nu än vad vi var då. Teamet och kulturen är i stor utsträckning desamma men vi har gått från att vara en nischaktör till att ha ett komplett erbjudande inom karriärutveckling. Ser man tillbaka några år så startade jag företaget som “granskningstjänst” (alltså för att granska cv och granska personligt brev). Sedan dess har vi utvecklats steg för steg med fler tjänster. Men det är nu under 2018 som vi tydligt blivit något nytt. Nu är vi ett karriärrådgivningsföretag.

Highlights från 2018

  • Vi har bytt namn. Från augusti 2018 heter vi Go Monday. Namnet säger egentligen precis det vi gör: Vi hjälper människor känna mer “go” inför måndag! Miljoner människor ser inte alls fram mot att gå till jobbet på måndag morgon. Och även om man inte alltid är på topp, så tycker jag fler ska ha möjlighet att känna att de i alla fall generellt faktiskt gillar det de gör och ser fram emot att gå till jobbet. Det nya namnet visar mycket tydligare vad vi vill åstadkomma.
  • Samtidigt bytte vi förstås också utseende och lanserade en ny (och väldigt mycket bättre) sajt. Den nya formen är mer vågad. Vi vill visa att vi är ett färgstarkt företag som hjälper personer att få den boost de behöver.
  • Vi har haft vårt första fysiska event. I november samlade vi partners, medarbetare och vänner för att inviga det nya namnet och den nya profilen. Efter 5 år av helt digitalt arbete, kändes det som ett landmärke att faktiskt ha en fysisk träff. Med snittar och ballonger och sådant som inte riktigt blir lika bra online.
  • Vi har publicerat omfattande guider om karriär för några av de områden som människor har absolut flest frågor om: CV, Personligt brev, LinkedIn, Anställningintervju, Referenser och Löneförhandling. Fler guider kommer under 2019 och vi kommer successivt att utveckla de vi redan har och göra dem ännu vassare. Dessutom har vi förbättrat och kompletterat vårt arkiv med artiklar om att byta jobb.
  • Vårt erbjudande är nu ännu mer komplett. Under 2018 har vi börjat erbjuda certifierad coaching, introducerat flera nya samtalsformat och även börjat med granskning av portfolio. Under 2019 fortsätter vi förtydliga våra tjänster och kommer även att introducera ännu fler nyheter, dels fler tjänster för dig som vill utvecklas i det jobb du har, dels fler tjänster för dig som driver eget företag.

Go 2019

För 2019 satsar vi på att nå fler! Vi kommer att skapa mer innehåll, vara mer aktiva i sociala medier och jobba mer med marknadsföring. På ett sätt känns det som att det är först nu vi verkligen kan göra det. Dels för att vi haft så mycket annat att vi inte riktigt hunnit med. Dels (främst!) för att vi inte varit tillräckligt stolta över det vi har. Det har liksom inte riktigt känts rätt. Nu är det ett helt annat läge!

Vi kommer också att utveckla de tjänster vi har och ta fler steg till att sy samman alla tjänster till en mer samlad plattform. Vi satsa mer på att hjälpa människor hela vägen till ett nytt jobb (till skillnad från “on demand” som vi gör nu).

Under 2019 kommer jag också att förändra min roll. Från att ha lagt all min tid på bolaget och drivit de flesta frågor, ska jag börja skära ner på min närvaro. Exakt hur det kommer se ut i praktiken är inte klart, men ett första steg blir att en dag i veckan ska ägnas åt något helt annat.

Som vanligt, om det är något du undrar eller om du har idéer och förslag får du gärna höra av dig.

Erik Fors-Andrée

Erik Fors-Andrée

Grundare och VD. Erik vill påskynda utvecklingen mot ett mer flexibelt, öppet och dynamiskt arbetsliv. Han står för visionen, leder utvecklingsarbetet och ser till att vi växer. Du läser mer av och om Erik på hans vd-blogg.

Kommentera