Go Mondays 2017: Hur vi utvecklas för att hjälpa fler till ett bättre jobb

Mycket har hänt på fyra år. När jag startade Cruited 2013 var det för att hjälpa människor skriva starkare jobbansökningar. Jag var trött på att bra, talangfulla människor försvann bakom dåliga jobbansökningar.

Sen dess har vi lagt om vår affärsmodell, byggt relationer till flera nyckelkunder och börjat erbjuda fler tjänster.

I takt med att vi växt från två personer till dagens tolv har våra ambitioner också höjts. Det handlar fortfarande om att hjälpa människor med jobbansökan – men det handlar också om mycket mer: Att hjälpa till hela vägen med att få ett bättre jobb eller uppdrag. Från att nyfikenheten uppstår om att byta jobb, till att det nya jobbet är signat och klart. Från viljan att göra något roligare, mer meningsfullt, mer utvecklande – till att ta tag i saker och få det att hända.

Nu känns det extremt spännande att ta nästa stora steg. Under sommaren har jag ritat upp strukturen för ett vassare och bredare erbjudande som tar oss närmre vår vision: Att hjälpa människor till ett mer utvecklande professionellt liv.

Under de kommande månaderna kommer vi att inleda arbetet med att förflytta oss från nischaktör till ett komplett erbjudande inom karriärutveckling. Från enstaka produkter, till en plattform för ett bättre professionellt liv.

  • Vi bygger ihop våra tjänster för bedömning av cv, personligt brev och Linkedin-profil med tjänsterna för intervjuträning och individuella karriärsamtal. Alla tjänster kommer att kunna beställas och hanteras i en gemensam plattform.
  • I samma plattform lanserar vi också interaktiva guider (”Do It Yourself”), som till exempel Bestäm vart du är på väg, Bygg din plattform, Utveckla ditt nätverk, Lönepepp, Få en succéstart.
  • Vi fortsätter att jobba ”on-demand” men vi skapar också paket som ”45 dagar till ett nytt jobb”.
  • Vi gör samtliga tjänster tillgängliga både för den som söker jobb och för den som driver eget företag och söker uppdrag eller kunder.

 

En första skiss på hur det skulle kunna se ut

 

Karriärplattform

Cruited går alltså från att vara en väldigt nischad produkt till att bli mer av en plattform. Vi utökar kraftigt vårt erbjudande, men ska samtidigt behålla och förstärka de fördelar vi har idag:

  • Modern arbetsmarknad. Våra tjänster är utformade för en dynamisk arbetsmarknad, där fler och fler söker jobb och uppdrag av andra skäl än rent ekonomiska. Våra kunder vill mer med sitt yrkesliv.
  • Hög tillgänglighet. Det betyder att vi på de flesta områden ska kunna ge hjälp inom 24 timmar, 365 dagar om året.
  • Tydliga framsteg. På samma sätt som vi idag jobbar med cScore som ett mått på hur långt du kommit med din jobbansökan eller LinkedIn-profil, kommer vi att jobba med scores och progress i andra produkter.
  • On Demand och DIY (Do It Yourself). Vi utgår från att du vill göra det mesta själv. Men vi finns där precis när du behöver hjälp.
En tidig skiss

Nytt namn och ny profil

Jag har länge känt att vi behöver ett nytt namn. ”Cruited” sänder fel signaler – det låter mer som ett rekryteringsföretag, vilket vi inte är. Dessutom är det svårt att uttala tydligt. Och ärligt talat är det väldigt oinspirerande.

Så när vi lanserar vårt nya erbjudande, kommer det att vara under ett nytt namn och med nytt grafiskt utseende. Det blir en markering utåt att vi tar ett nytt steg framåt och det blir samtidigt också en energiboost internt.

Tack för alla idéer

Vi skulle inte ha kunnat göra det här utan den feedback och de idéer vi fått från våra kunder, partner och vänner.

Alla tankar och förslag är varmt välkomna. Vi blir verkligen både tacksamma och glada för alla idéer vi får!

Erik Fors-Andrée

Erik Fors-Andrée

Grundare och VD. Erik vill påskynda utvecklingen mot ett mer flexibelt, öppet och dynamiskt arbetsliv. Han står för visionen, leder utvecklingsarbetet och ser till att vi växer. Du läser mer av och om Erik på hans vd-blogg.

Kommentera